tiistai 24. toukokuuta 2011

Muutoksia


Kirjoitan lapsuudenkodissa, entisessä pikkuveljen huoneessa, nykyisessä vieras-/työhuoneessa. Äskön maalattiin äidin kanssa huurremaalilla limupulloja ja nyt odotellaan, että kirkko-ohjelmat kuivuisivat, että saisi printata lisää ohjelmia kuivumaan... Eilen kierrettiin ystävän kanssa rautakaupoissa etsimässä lisää huurremaalia. Naurettiin, että tällainen naisten shoppailukierros: pari rautakappaa, vaipanvaihtoa farmarin takapenkillä ja imetystä bussipysäkillä.

Olen ollut lomalla kohta kaksi viikkoa. Entiset asiakkaat ja työpaikka pyörivät edelleen unissa, mutta eivät enää ajatuksissa. Yhtenä päivänä luin kahden entisen työkaverin kirjoittamaa korttia ja itkin hetken, kun tuli niin ikävä. Viikko sitten kävin jo tutustumassa tulevaan työpaikkaan ja odotan uutta.

Olen iloinen siitä reilusta vuodesta, jonka sain viettää niiden teinien kanssa. Uskon, että ymmärrykseni erilaisia ihmisiä kohtaan kasvoi paljon noina kuukausina. Meillä suomalaisillakin voi olla hyvin eri lähtökohdat elämään. Toivon säilyttäväni ymmärryksen myös seuraavassa työssäni. Pitää miettiä, miten tavoittaa myös heitä, jotka helposti jäävät tavoittamatta muilta kuin lopulta lastensuojelun työntekijöiltä.

On tehnyt hyvää saada viettää lomaa ja siirtyä vanhasta uuteen. Moneen uuteen. Jokin aika sitten hain uutta etukorttia. Osoite? No se on kohta vaihtumassa. Työpaikka? No se on kohta vaihtumassa. Niiin, ja sitten sukunimikin vaihtuu kohta...

En ole koskaan oikeasti ollut Tiina Tee. Kävi vain niin, että ammattikorkeakouluopiskeluiden ensimmäisessä tiimitentissä muistin jostain syystä itse sukunimeni väärin, kuvittelin sen alkavan teellä. Tiimikaverit nauroivat ja unohduksesta tuli yleinen vitsi. Puhuimme, että minun täytyy löytää mies, jonka sukunimi alkaa teellä, ettei tule identiteettikriisiä. Kävin jopa yhden opiskelukaverin ystävän kanssa treffeillä, tämän sukunimi kun täsmäsi. Luonteet eivät sitten kuitenkaan sopineet yhteen, mutta tulipahan syötyä hyvää pizzaa.

Ensi lauantaina minusta tulee kuitenkin muuta kuin Tiina Tee. Mutta sukunimi nyt olisi ollut aika huono peruste hylätä näin hyvä mies. Sunnuntaina keskusteltiin papin kanssa ja pappikin totesi, että hyvät teillä on lähtökohdat. Ja me hymyilimme autossa jälkeenpäin, mietimme, kuinka meillä on kaikki hyvin.

[Kaikkien muutosten keskellä tekee mieli myös muuttaa blogia! Mutta kerron sitten uuden osoitteen häiden jälkeen]

1 kommentti:

Emma kirjoitti...

Hurjasti muutoksia. Kauheen haikee mieli täällä etelässä. Onneks kohta nähään!