perjantai 16. tammikuuta 2009

Satunnaisuuksia


En ole vieläkään purkanut loppuja pahvilaatikkoja. Samoissa paikoissa ovat, mihin viikko sitten jäivät. Yksi ilta kyllä etsin paniikissa kirjastokorttejani. Pelkäsin hukanneeni kaikki neljä, enkä edes halunnut ajatella, paljonko niidenkin kaikkien uusiminen maksaisi. Löysin ne lopulta onneksi. Sängyn alta, kynttilöiden ja cd:eiden joukosta. Myös peili odottaa paketista ottoa ja seinälle ripustusta. Vessan hyllykkö taas kokoamistaan... Mutta kaikki ajallaan. Ehkäpä jo huomenna.

Viikko on tuntunut mielettömän pitkältä. Alkuviikon stressasi, jännitti ja itketti. Keskiviikkona ajattelin, että koskahan taas lähden kouluun iloisin mielin, stressaamatta mistään. Mutta tänään jo läksin! Eilen tuli hyvä olo siellä uudessa koulussa. Kaatoivat koivun koulun pihasta ja siitä tuli hyvä tuoksu. Kotoisa. Eteisessä oli tarjolla ilmaista leipää opiskelijoille. Oikein jälkiuunileipää löysin. Istuin luokassa ystäväni T:n tekemät villasukat ylös farkkujen päälle vedettynä ja tunsin, että eiköhän täältäkin ala se minun kokoiseni paikka löytyä. Ja tänään oli jo paljon rennompi olo mennä ja olla. Enkä ehkä enää ole niin hiljainenkaan siellä muiden joukossa, kuin vielä alkuviikosta.

Ja ne sanovat, että on kiva, kun olen siellä heidän joukossaan. Ja minä tahdon uskoa niitä. Ja minusta on kiva olla siellä.

***

Sitten vielä kuusi satunnaista asiaa minusta, koska 17 neliötä haastoi kertomaan. Extrana satunnaisia kuvia uudesta kodistani.

1. Kolmantena päivänäni ammattikorkeakoulussa luiskahdin kalliolta järveen kesken koko uuden opiskeluryhmän kulttuurikierroksen. Viimeisen museon kiersin märissä housuissa ja kengissä. Eräs herrasmiesmäinen opiskelukaveri lainasi onneksi kuivan paidan, enkä edes tullut kipeäksi. Opiskelukaverin kanssa esittäydyttiin vasta paidanlainauksen jälkeen.


2. En pidä ilmapalloista.



3. 14-vuotiaana ihastuin keltaiseen väriin ja käytin suurimmaksi osaksi keltaisia vaatteita. Joinakin päivinä olin päästä varpaisiin keltaisissa. Joskus sain kyllä sitten kuulla tipitii-laulua siitä hyvästä.


4. Olen pidellyt käsissäni laiskiaista ja alligaattorin poikasta



5. Matkustin ensimmäistä kertaa junalla yksin 20-vuotinaana. Äitini oli kovasti huolissaan siitä, löydänkö oikean junan Tampereen asemalla, vaikka olin kyllä jo pari vuotta aikaisemmin vaihtanut yksikseni lentoa Frankfurtin lentokentällä...



6. Haluaisin puolittaa kotona leivotun, pellillisen pizzaa aina niin, että ensin pizza leikataan neljään nelikulmion muotoiseen osaan, ja sitten jokainen osista laitetaan vielä puoliksi kulmasta kulmaan niin, että pellillisestä saadaan kahdeksan kolmion mallista pizza-palaa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Neloskohdasta tulee kateus puseroon! Laiskiainen! Ottiko se susta kiinni sillä tavalla niinkuin puusta?

Athelas kirjoitti...

Heips! Eksyinpä jotenkin lukemaan tuota Japani-blogiasi ja sieltä sitten tänne... Itse seikkailen Uudessa-Seelannissa ja odotan kauhunsekaisin tuntein ensi syksyä jolloin on varmaan viimeistään palattava ainakin hetkeksi Suomeen tekemään muutama tentti... Joten jään mielenkiinnolla seuraamaan miten sun paluumuutto sujuu :). Siu siu!

AC kirjoitti...

Olá Tiina!
Então você voltou à Finlândia! Eu também! ;)
O Brasil estava bem quente e ensolarado, e mandou lembranças pra você! hehe
Vou adicionar aqui seu novo blog.
Tenha uma ótima semana!

Emma kirjoitti...

Ei ressiä kylppärin hyllystä, millonkahan mä saan ommeltua siskon päiväpeiton??

Emma kirjoitti...

p.s. kivoja kuvia!!

Malla kirjoitti...

Ihania kuvia ja värejä! Näitä on sitten mukava lukea, kiva kun kerroit omasi. :)

Tiina Tee. kirjoitti...

tuikkis: Pidin sitä silleen kaukana ittestäni, ettei tarrais! Että halimaan en päässy, höh. Mutta söpö oli!

Athelas: Hei kivaa! Kävin jo pikaseen kurkkaamassa sunkin blogia ja joskus tarvii paremmalla ajalla palata sinne! Paluumuutto on aikaa vievää ja väsymystä teettävää, ainaski omalla kohdallani.

Carolina! Voltei sim! :) Que bom q vc tb, gosto seu blog.. E seus fotos!!

Emma.. tuolla se kylppärinhylly on edelleen odottamassa kokoamista... jotkut asiat vaan jää ja jää.

Malla, kiitos ja samoin :)