lauantai 23. tammikuuta 2010

Piipahdus länsirannikolle

Aamupäivällä junailin itseni länsirannikolle. Pidän kaukojunista ja tällä kertaa lähijunakin oli uusi ja hiljainen ja matkanteko kokonaisuudessaan hyvin mukavaa. Teemamatkani teemana oli menomatkalla opinnäytetyöt. Oikoluin ensin miehen opinnäytetyön loppuun, sain pari opinnäytetyöaiheista tekstiviestiä ja hetkisen jatkoin keskittyä omaan opinnäytetyöhöni liittyvään englanninkieliseen kirjaan. Ikkunan takana vilistivät ohi kauniit, lumiset ja aurinkoiset maisemat.

Länsirannikolla juhlittiin kihlajaisia. Pariskunta tuli elämääni vähän salakavalasti, sydänystävän ja tämän miehen kautta. Istuttiin samoissa juhlissa ja illanistujaisissa pitkään ja nyt yhtäkkiä huomaan, että tulevasta rouvasta on tullut ihminen, jonka tapaamista odottaa ja jota näkee mielellään kaksinkin, jos toinen sattuu eksymään pääkaupunkiseudulle koulutukseen. Kihlajaisissa syötiin hyvin, naurettiin ja leikittiin Tuttu Juttua, sillä niin meidän kihlajaisissa on tapana tehdä [niitä on ollut ystäväpiirissämme vasta kahdet, joten kun nyt toisissa toimittiin samoin kuin ensimmäisissä, on syntynyt perinne]. Pariskunta ei muistanut ensimmäistä riitaansa, mutta se on ehkä vain hyvä asia.

Illalla matkustin astetta vanhemmilla junilla kotiin. Oli ihanaa, että juhliminen aloitettiin kerrankin niin ajoissa päivällä, että vielä saman päivän aikana ehti kotiinkin, vaikkei koti aivan lähellä sijaitsekaan. Paluumatkan junalukeminen oli astetta kevyempää ja junavaunu lähes tyhjillään.

Ei kommentteja: