tiistai 23. kesäkuuta 2009

Kuulumiset kiireen keskeltä





Kesäkuu on kiireinen ja kuluu suurimmaksi osaksi saaressa, jossa ollaan nytkin. Ikkunasta näkyy sininen meri ja kuuluu linnunlaulua. Ja sisällä voi surffata netissä - voi nykyaikaa... Koneelle ei ole ennättänyt istua blogeja lukemaan tai kirjoittamaan, kun kotona käy yleensä vain purkamassa rinkan, pesemässä pyykkiä ja pakkaamassa jälleen rinkan. Luksusta on, jos ehtii yhden illan istua isän ja äidin kanssa takapihalla grillaamassa.
Mutta paljon muuta on jo kesäkuuhun ehtinyt mahtua. Kuten kesäpäivä maakunta-ajelulla, reittiä Sipoo-Porvoo-Pornainen-Järvenpää. Mukana kaksi japanilaista, jotka ihastelivat peltomaisemia, kirkkoja, satamaa ja vanhoja puutaloja. Japanilaisten kanssa mennään, ollaan hetki yhdessä paikkaa, kuvataan, ja taas mennään. Minä olisin voinut istua pitkään yhdessä paikkaa, olla vaan ja ihmetellä. Täytynee palata samalle reitille myöhemmin yksin tai suomalaisseurassa.
Lisäksi olen juhlinut ystävän sairaanhoitajaksi valmistumista sekä sukulaisten yo-lakkeja; nyppinyt rikkaruohoja; maalannut entisen työkaverin naapurin seinää; nauranut kesätyökavereiden kanssa mahalihakset kipeiksi; ikävöinyt paljon; emännöinyt kahdeksantoista ihmisen juhannusjuhlia, kerännyt kukkia tienpientareilta, jännittänyt tärkeiden ihmisten ensimmäistä tapaamista; leikkinyt piirileikkiä juhannussalon ympärillä; syönyt maailman parhaita tomaatteja omasta kasvihuoneesta; viettänyt puutarhajuhlia; pukeutunut kukkamekkoon juhannustansseja varten sekä nähnyt yhden auringonnousun...

Ei kommentteja: