perjantai 28. elokuuta 2009

Suunnittelua

Otin itselleni viiden päivän syysloman syyskuulle. Lykkäsin harjoittelun alkua ja päätin olla ottamatta mitään keikkahommia. Miehenkään uusi työ ei ole vielä silloin alkanut, joten päätettiin käyttää viisi päivää lomailuun.

Mentiin kirjakauppaan ja istuttiin mukavissa, pehmeissä nojatuoleissa. Sopivasti matkakirjojen vieressä. Mies selasi aluksi erään Afrikan maan opasta, mikä ei mitenkään liittynyt tulevaan, vaan menneeseen. Yritin ymmärtää, koska itsekin hypistelen mielelläni kaikkea, mikä liittyy Brasiliaan tai Japaniin.

Matkakohde oli rajattu Eurooppaan, koska aikaa tulee olemaan vain se viisi päivää. Aluksi ajateltiin lähteä moikkaamaan jomman kumman kavereita - Saksaan tai Lontooseen. Sitten alkoi tuntua siltä, että ehkäpä joku vähän halvempi, vähän lähempänä, olisi parempi.

Yli tunti varmaan selattiin englanniksi ja suomeksi kirjoitettuja matkaoppaita. Katseltiin karttoja, mietittiin ja pähkäiltiin. Jotkut houkuttelevat kohteet tuntuivat olevan liian kaukana, toisista ei oikein saanut kasvisruokaa ja jotkut tuntuivat hintatasoltaan liian kalliilta.

Lopulta keksittiin sopiva kohde. Tarpeeksi rauhallinen minun hektisen syksyni jälkeen. Ilmainen majoitus. Matkustusaika ehkä vähän pidempi kuin oli aluksi ajateltu, mutta maisemia pystyy katsomaan paremmin.

Muutaman viikon päästä suunnataan siis pohjoisemmaksi. Hieman Oulusta ylöspäin, ukin synnyinkotiin.

Onhan sekin Euroopassa.

2 kommenttia:

Anna Vee kirjoitti...

Mahtavaa! Nyt alkaakin olla parhaat ajat matkustaa pohjoiseen, joka paikassa on niin kaunista.

Mukavaa lomaa!

Emma kirjoitti...

Aivan loisto päätös! Kannatan myös kotimaan matkailua :)